Volga-Dnepr levert 45 ton humanitaire goederen af in Nepal

Volga-Dnepr levert 45 ton humanitaire goederen af in Nepal
13-05-2015 15:43 | Luchtvracht | auteur Tine van Knijff- van Hijum

OSLO - Volga-Dnepr heeft, in opdracht van het Noorse Rode Kruis, 45 ton humanitaire goederen afgeleverd in Nepal om slachtoffers van de aardbeving te helpen. Een Rapid Deployment Emergency Hospital met chirurgische capaciteit en zestig bedden werd vervoerd vanuit Oslo in Noorwegen naar Kathmandu in Nepal, verdeeld over twee vluchten in de eerste week van mei. De materialen werden vervoerd met Volga-Dnepr's IL-76TD-90VD vrachtvliegtuigen.

Volga-Dnepr verwacht meer noodhulpvluchten te ondernemen naar Nepal. Het land lijdt na een verwoestende aardbeving aan het einde van april, en opnieuw een aardbeving deze week. De aardschokken hebben groot effect op de levens van acht miljoen mensen in Nepal en de aangrenzende landen Bangladesh, China en India.



In de afgelopen 25 jaar heeft Volga-Dnepr meer dan duizend humanitaire vluchten uitgevoerd met de AN-124-100 en IL-76TD-90VD vloot. Volga-Dnepr Airlines werd opgeroepen om snel humanitaire goederen te kunnen leveren na grote rampen over de hele wereld, met inbegrip van hulp aan slachtoffers van de tsunami in Zuidoost-Azië (2004), de orkaan Katrina in de Verenigde Staten (2005 ), de uitbarsting van de vulkaan Chaiten in Chili (2008), aardbevingen in Haïti (2010) en Turkije (2011), de Haiyan tyfoon in de Filipijnen (2013), en de Ebola-uitbraak in West-Afrika (2014).



Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden