Clicky


Directeur Belgische Sitra Group, Martial Saelens, plotseling overleden

Directeur Belgische Sitra Group, Martial Saelens, plotseling overleden
13-05-2015 14:13 | België | auteur De Redactie

GELUVELD(B) - Directeur Martial Saelens van de Belgische Sitra Group is zondagavond 10 mei, als gevolg van een hartslagaderbreuk, op 58-jarige leeftijd overleden.

De verslagenheid bij het transportbedrijf is groot. "Martial stond bekend om zijn directe aanpak, maar ook om zijn correctheid. Hij was geliefd bij zijn mensen."

Het succesverhaal van de Sitra Group begon op 31 maart 1962 toen Robert Saelens in Geluveld bij Zonnebeke Inter Transport Saelens oprichtte. Martial en Frank Saelens, de kinderen van Robert, sloegen de weg van de diversiteit in. Ze zochten gericht naar nichemarkten en specialiseerden zich in het transport van levensmiddelen in verschillende vormen. Een goede keuze, zo bleek, zeker in het licht van de piekende demografische evolutie.

Intussen deed de derde generatie van het geslacht Saelens zijn intrede in het bedrijf. Ook zij zetten ambitieus de verdere uitbouw van het bedrijf voort. Sinds 1998 richt Sitra zijn blik op Oost-Europa. De voorbije jaren bouwden zij in Rusland een stevige reputatie op, een eigenschap die wereldbedrijven als Coca-Cola sterk naar waarde weten te schatten.

Vandaag de dag werken er bij het bedrijf rond de 900 werknemers in tien verschillende landen.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de St.-Margarethakerk van Geluveld (Zonnebeke) op zaterdag 16 mei om 11:00 uur.

Condoleren kan via de website www.begrafenissenderveaux.be