Clicky

 
Transport Online - Nieuw op Transport Online: Column Verkeersrecht

Nieuw op Transport Online: Column Verkeersrecht

Nieuw op Transport Online: Column Verkeersrecht
13-05-2015 13:45 | Transport Online | auteur De Redactie

DE WESTEREEN - Vandaag, 13 mei, introduceren wij een nieuwe rubriek op Transport Online: de Column Verkeersrecht. Deze column wordt geschreven door Chris Klomp.

Chris Klomp is rechtbankverslaggever en volgt wekelijks rechtszaken. Op Transport Online staat hij iedere maand stil bij ernstige ongelukken met vrachtwagens. Wie is er eigenlijk verantwoordelijk? En waar kijken rechters allemaal naar? Waargebeurde verhalen met echte hoofdpersonen die een inkijkje geven in het verkeersrecht.

In deze eerste column wordt de stelling "Wat je niet kan zien, zie je niet" behandeld. Vrachtwagenchauffeur Henk rijdt een fietsster aan. Ze raakt gewond maar in eerste instantie lijken de verwondingen mee te vallen. Maar dan in het ziekenhuis gaat het mis en komt ze te overlijden.

Ruim zes maanden later stapt vrachtwagenchauffeur Henk de rechtszaal binnen. Hij heeft lang en goed met zijn vrouw gesproken en weet het zeker: ik heb niets verkeerd gedaan. Wat kon hij dan ook meer doen dan in al zijn spiegels te kijken? Hij had haar gewoon niet gezien en wat je niet ziet kun je ook niet aanrijden.

Was Henk schuldig of niet?

Lees hier in de column van chris Klomp wat de rechter van mening was.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden