Transport Online - Rijkswaterstaat renoveert Laarbeekse bruggen

 


Rijkswaterstaat renoveert Laarbeekse bruggen

Rijkswaterstaat renoveert Laarbeekse bruggen
13-05-2015 13:14 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

LAARBEEK - In mei en juni worden vier bruggen in gemeente Laarbeek gerenoveerd. Het gaat om de Brug over Sluis V (Achterbosch), Aarle-Rixtelsebrug, Laarbrug (Het Laar) en Bavariabrug (Lieshout). 

De werkzaamheden worden door aannemerscombinatie Mourik en Istimewa geclusterd, zodat iedere brug maar één keer afgesloten is. Als de werkzaamheden en eventuele omleidingen starten wordt dit in de media en op locatie gecommuniceerd.

Bij de eerste twee bruggen gaat het over grotere werkzaamheden, zoals het vervangen van de aandrijving, het brugdek en de afsluitboominstallaties. Bij de overige twee gaat het enkel om het vervangen van de brugleuningen.

Brug over sluis V: Vanaf 8.00 uur op vrijdagochtend 29 mei tot donderdagmiddag 18 juni 17.00 uur is deze brug afgesloten voor autoverkeer. De brug blijft wel open voor fietsers en voetgangers. In het weekend van 29 mei wordt het oude brugdek eruit gehaald en in het weekend van 12 juni wordt het vernieuwde brugdek teruggeplaatst. In die weekenden is de brug ook gesloten voor scheepvaartverkeer.

Aarle-Rixtelsebrug: De Aarle-Rixtelsebrug is vanaf 22.00 uur op vrijdag 19 juni tot maandagochtend 22 juni 6.00 uur én van vrijdag 10 juli 22.00 tot maandag 13 juli 6.00 uur afgesloten voor wegverkeer.

Laarbrug: De Laarbrug is van donderdag 25 juni 17.00 tot vrijdag 26 juni 17.00 uur afgesloten voor autoverkeer. De brug blijft wel open voor fietsers en voetgangers.

Bavariabrug: De Bavariabrug is tijdens de werkzaamheden van maandag 29 juni tot woensdag 1 juli niet afgesloten voor verkeer.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden