Clicky


New Cool voor Kempen Transport in Venlo

New Cool voor Kempen Transport in Venlo
13-05-2015 11:31 | Overig | auteur Tine van Knijff- van Hijum

VENLO - Deze week is de New Cool aan Kempen Transport BV in Venlo afgeleverd. Kempen Transport is hiermee een van de eerste bedrijven die de New Cool in gaat zetten. Bovendien zijn ze het eerste Limburgse bedrijf dat met de groene trailer gaat rijden.

De New Cool is een groene trailer ontwikkeld door Twan Heetkamp Trailers. Dankzij de elektrisch aangedreven koelmotor, verbruikt de koeltrailer geen diesel. Dit zorgt ervoor dat de trailer geheel emissieloos rijdt: er is geen uitstoot van CO₂, roet en fijn stof. Een bijkomend voordeel is dat de trailer erg stil is. Deze laatste eigenschap is voor Kempen Transport, en veel andere transportbedrijven, de belangrijkste reden om te kiezen voor de groene trailer. Het geeft transporteurs de mogelijkheid om in stedelijk gebied langer te laden en te lossen.

Kempen Transport is één van de bedrijven die vanaf het begin af aan geïnteresseerd is geweest in de groene trailer. Het milieu is voor het bedrijf een belangrijk aspect. In 2013 hebben zij het groencertificaat 2013-2015 ontvangen. Dit certificaat toont aan dat het elektriciteitsverbruik van Kempen Transport voor 100% afkomstig is uit hernieuwbare energiebronnen. Hierdoor is het elektriciteitsverbruik in de kantoorpanden en warehouse van Kempen Transport CO₂ neutraal. Hierbij sluit de CO₂ neutrale New Cool goed aan.

Kempen Transport is gespecialiseerd in geconditioneerd vervoer van groenten en fruit, voornamelijk van en naar Duitsland. Het uitgangspunt van Kempen is: verser dan vers vervoeren. Hier streven ze ook naar met de groene trailer, die in het begin voornamelijk in Nederland in gezet zal worden.