Clicky


Maersk verwacht vier miljard dollar winst in 2015

Maersk verwacht vier miljard dollar winst in 2015

KOPENHAGEN - Op basis van de financiële resultaten in het eerste kwartaal, rekent De Maersk Groep voor heel 2015 op een winst van vier miljard dollar. In het eerste kwartaal behaalde Maersk een winst van 1,6 miljard dollar (1,2 miljard euro). 

"De groep bleef een sterke prestatie leveren in het eerste kwartaal van 2015, met een zeer bevredigend resultaat van 1,6 miljard dollar", zegt CEO Nils S. Andersen. "In een kwartaal beïnvloed door zowel lage olieprijzen en lage economische groei, steeg de onderliggende winst met achttien procent tot 1,3 miljard dollar, voornamelijk door Maersk Line, Maersk Boren en APM Shipping Services. Maersk Oil en APM Terminals werden beïnvloed door lagere olieprijzen en lagere volumes in de olie-afhankelijke markten. Op basis van de prestaties in het eerste kwartaal, verwacht de Groep nu een onderliggend resultaat van circa vier miljard dollar voor 2015", aldus Andersen.



De omzet van Maersk daalde met 1,2 miljard dollar, voornamelijk als gevolg van de lagere olieprijs. De operationele kosten daalden met 744 miljoen dollar, voornamelijk als gevolg van lagere prijzen. De belasting daalde met 773 miljoen dollar, voornamelijk als gevolg van de lagere olieprijs, evenals 170 miljoen dollar uitgestelde belastingen als gevolg van het verlaagde belastingtarief van olie-activiteiten in het Verenigd Koninkrijk. De impact van de sterk gewaardeerde dollar was beperkt op het totale resultaat van Maersk, als gevolg van het toegepaste valuta-hedging-beleid.