Transport Online - 10 jaar geëist voor fatale beroving 88-jarige

10 jaar geëist voor fatale beroving 88-jarige

10 jaar geëist voor fatale beroving 88-jarige
12-05-2015 18:25 | Binnenland | auteur De Redactie

ALKMAAR - Een 25-jarige Alkmaarder verdwijnt wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft tien jaar in de cel voor een serie inbraken, waarvan een met dodelijke afloop. Tegen een 31-jarige medeverdachte eiste de officier van justitie voor de rechtbank in Alkmaar dinsdag vijf jaar cel.

Hoofdverdachte Jeffrey A. brak in maart vorig jaar in bij een 88-jarige Alkmaarse, die volgens hem tegen de verwachting in thuis was. Toen ze riep dat hij moest weggaan en naar hem toe kwam, sloeg hij haar tegen de grond. Ze liep ernstig hersenletsel op en overleed zeven maanden later.

Hoewel deskundigen het onderling niet eens zijn over de vraag in hoeverre het hersenletsel een rol speelde bij het overlijden van het slachtoffer, heeft A. zich volgens de aanklaagster door de klappen die hij de bejaarde vrouw gaf, schuldig gemaakt aan poging tot doodslag. ,,Hij heeft de kans aanvaard dat hij haar dodelijk zou verwonden.''Zij noemde de beroving op de 88-jarige 'Tante Antje laf en verweet A. dat hij koos ,,voor puur, snel, geldelijk gewin''. Volgens haar moet de Alkmaarder ,,er voortaan mee leven dat haar laatste maanden door zijn zucht naar geld zijn verworden tot een ware hel''. Aan haar zelfstandige leven had hij ,,met zijn rake stompen'' toen al een einde gemaakt, aldus de officier.

A. en zijn medeverdachte Rik S. werden een jaar geleden aangehouden na een tip. Bij de politie maakte de 25-jarige Alkmaarder vervolgens schoon schip. Naast de beroving van de bejaarde Alkmaarse bekende hij een reeks woninginbraken.

Volgens A. werd hij tot de inbraken gedwongen door zijn drugsleveranciers, die hem zo een schuld lieten inlossen. S. zou daarbij de tussenpersoon zijn geweest, die huizen van veelal oudere mensen uitzocht en mee op voorverkenning ging. ,,De opdrachtgever, leermeester, winstopstrijker en intellectueel dader", noemde de aanklaagster hem. S., net als A. in het bezit van een flink strafblad, ontkent.

Woensdag gaat het proces verder. Dan voert de verdediging van de twee verdachten het woord. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions