Volkswagen verdeelt afdelingen MAN over eigen concern

Volkswagen verdeelt afdelingen MAN over eigen concern
12-05-2015 16:55 | M.A.N. | auteur Tine van Knijff- van Hijum

MÜNCHEN (D)- Het merk MAN blijft, het bedrijf verdwijnt. Volkswagen neemt MAN volledig over, wat overblijft is alleen een lege huls, schrijft de Frankfurter Allgemeinen Zeitung (FAZ) vandaag. Volgens de FAZ verdeelt Volkswagen alle afdelingen van MAN.

De vrachtwagen- en busdivisie worden ondergebracht in de VW Group Holding Truck & Bus. Daarbij horen ook de activiteiten van MAN Latin America in Zuid-Amerika. Ook de afdeling dieselmotoren én transmissiefabrikant Renk vinden een nieuw huis onder het dak van het VW-concern.

De ongeveer driehonderd medewerkers van de holding MAN SE krijgen binnen nu en de komende drie maanden een nieuwe arbeidsovereenkomst voorgelegd door de Vokswagen Group.

Andreas Renschler, sinds februari binnen de VW Group Raad van Bestuur verantwoordelijk voor de Truck-activiteiten, heeft de medewerkers maandag in kennis gesteld op een personeelsvergadering op het hoofdkantoor in München. Hij heeft de zware taak een nieuwe krachtige bedrijfsvoertuigengroep te smeden, waartoe ook het Zweedse Scania behoort.

Het 257 jaar geleden opgerichtte MAN blijft een rechtpersoon en beursgenoteerde onderneming, maar zonder noemenswaardige activiteiten. Een lege huls, zoals de FAZ al schreef.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden