Clicky


Brussel akkoord met concessies Air France-KLM

Brussel akkoord met concessies Air France-KLM
12-05-2015 11:57 | Algemeen | auteur De Redactie

BRUSSEL - Brussel is tevreden over de concessies van luchtvaartmaatschappijen Air France-KLM, Delta en Alitalia om zorgen over gebrek aan concurrentie op trans-Altantische routes weg te nemen. De Europese Commissie besliste dinsdag om de toezeggingen van de drie voor de komende tien jaar (juridisch) bindend te maken.

Brussel vreesde dat de samenwerking tussen de drie maatschappijen nadelig was voor de prijs van tickets naar bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Daarom startte de commissie een onderzoek.

De drie luchtvaartmaatschappijen kwamen tegemoet aan de bezwaren. Zo staan zij onder meer start- en landingsrechten af op de routes New York-Amsterdam en New York- Rome op zowel de Amerikaanse als Europese luchthavens. Brussel legde die concessies vervolgens voor aan derden en concludeert nu dat de "toezeggingen voldoende tegemoetkomen aan de bezwaren''.

De commissie wil met het besluit verzekeren dat reizigers die vanuit Parijs, Amsterdam of Rome naar New York vliegen, kunnen blijven profiteren van lage prijzen en een ruime keuze. (Novum)