Clicky


Vijf DAF XF Euro 6 Super Space Cab trekkers voor VTS Verdijk transport

Vijf DAF XF Euro 6 Super Space Cab trekkers voor VTS Verdijk transport
12-05-2015 09:50 | DAF | auteur Tine van Knijff- van Hijum

BOXMEER - Joost Hafmans, directeur/eigenaar van VTS Verdijk transport, heeft met vijf DAF XF Super Space Cab trekkers de transportvloot uitgebreid naar ruim honderd eenheden. De DAF trekkers, geleverd door Allers Bedrijfswagens, worden onder andere ingezet op de ‘België-Italië transportroute’ en gaan rijden met een dubbele bemanning.

Rijden met een dubbele bemanning vraagt om een cabine met veel ruimte. De DAF XF biedt deze ruimte in overvloed met een werk- en leefruimte van 12,6 m3, en met een stahoogte van 2,25 meter is de Super Space Cab ongeëvenaard. Voor de chauffeur en de bijrijder zijn er Luxe Air stoelen. Ook de opbergruimte is geweldig: ruim 675 liter, een ruime ladekoelkast, extra ruimte voor de magnetron en een standairco. Daarnaast beschikt de XF over uitstekende bedden, waarbij het onderste bed zelfs een lengte heeft van 2,20 meter.

De DAF XF trekkers zijn uitgerust met de 10,8 liter PACCAR MX-11 motor, een AS Tronic versnellingsbak en de nieuwe, krachtige 3-standen motorrem. De koplampen zijn voorzien van LED-technologie voor maximale lichtopbrengst. Naast skylights, dakspoiler, fenders en side skirts is de cabine uitgevoerd met een B3-alarm.

Geconditioneerd transport

Met 170 gemotiveerde medewerkers verzorgt VTS dagelijks de transporten van temperatuur gecontroleerde- en farmaceutische transporten in geheel Europa. Voor de opslag van de farmaceutische producten beschikt VTS over crossdock warehouses voor 2-8ºC en 15-25ºC, die voldoen aan de GDP-richtlijnen.

Voor de opslag van diverse overige producten is een warehouse met een capaciteit van circa vierduizend palletplaatsen beschikbaar. Daarnaast zijn er warehouses die dedicated gebruikt worden door farmaklanten. Het transport wordt onder andere uitgevoerd met FRC-gecertificeerde koeltrailers, Dual-temp/double-deck trailers uitgerust met een verschuifbare, geïsoleerde tussenwand en draagbalken, waardoor de maximale laadcapaciteit wordt verdubbeld van 33 naar 66 europallets.

Het vervoer van gevaarlijke stoffen wordt verzorgd door ADR-gecertificeerde chauffeurs.

VTS Verdijk transport heeft een eigen vestiging met vijftig medewerkers in Goleniow (Polen), die mede is opgezet als uitvalbasis naar Oost-Europa. Belangrijk is tevens, dat zij met eigen opgeleide medewerkers, ook voor deelladingen, het transport verzorgen in geheel Europa. VTS Verdijk transport is ISO-9001:2012 gecertificeerd en heeft een groothandelsvergunning.

“Goed overleg, korte lijnen en uitstekende snelle service, zijn bij ons de pluspunten voor een goede samenwerking met de dealer. Dit in combinatie met prima prijsafspraken, en de enorm ruime cabine, is voor ons belangrijk geweest bij de aanschaf van de nieuwe DAF voertuigen”, zegt Joost Hafmans.