Clicky

 
Transport Online - IJssel wordt veiliger voor scheepvaart

IJssel wordt veiliger voor scheepvaart

IJssel wordt veiliger voor scheepvaart
11-05-2015 12:22 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

KAMPEN - Rijkswaterstaat en de combinatie BAM Infra / Van den Herik starten vandaag, maandag 11 mei, met onderhoudswerkzaamheden aan de oever langs de IJssel. Een onderdeel van deze werkzaamheden is het verwijderen van de begroeiing langs de IJssel. Hiermee wordt gezorgd voor meer veiligheid voor bewoners en vaarweggebruikers van de IJssel.

De aanwezige bomen en struiken op de verharde oever verhinderen de doorstroming van de IJssel en het zicht voor de scheepvaart. De wortelen van bomen en struiken beschadigen daarnaast de constructie van de oever. Om deze redenen moeten deze bomen en struiken worden gekapt. Bomen, die niet in de verharde oever staan en gezond en beeldbepalend zijn, zullen vanuit het oogpunt van ruimtelijke kwaliteit behouden blijven. Deze bomen worden alleen gesnoeid.

De opdrachtnemer zal op beide oevers tegelijkertijd werken. Gestart wordt bij Kampen in de richting van het Ketelmeer. Daarna worden de werkzaamheden verplaatst naar de splitsing met het Pannerdensch kanaal en de Neder-Rijn. Vervolgens wordt stroomopwaarts gewerkt tot aan Kampen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden medio maart 2016 afgerond.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats