Eén dode en gewonden bij bombardement op Turks containerschip

Eén dode en gewonden bij bombardement op Turks containerschip [+foto]
11-05-2015 12:01 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

LIBIË - Een Turks containerschip is vanochtend gebombardeerd voor de kust van Libië, in de buurt van de Libische havenstad Tobruk. Dat maakt het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken in Ankara bekend. Bij de aanval werd een officier van het schip gedood, een aantal bemanningsleden raakte gewond.

Het schip werd voor het eerst beschoten vanaf de wal toen het het gebied naderde, aldus het Turkse ministerie. Vervolgens werd het tweemaal aangevallen vanuit de luicht omdat probeerde de zone verlaten.

 De MV Tuna 1, varend onder de vlag van de Cook Eilanden, vervoerde een lading naar de Libische haven van Spanje en kwam onder vuur toen het in internationale wateren voer, zei het ministerie. 

 Het ministerie veroordeelde de aanval, maar heeft niet aangegeven wie ze denken dat er achter de aanval zit. "Wij veroordelen deze verachtelijke aanval gericht op een burgerschip in internationale wateren en vervloeken degenen die het uitgevoerd hebben," zei hij.

Een Libische militaire woordvoerder reageerde op de veroordelingen uit Ankara door te zeggen dat het schip werd aangevallen na het negeren van een waarschuwing van de stad Derna, circa 145 kilometer ten westen van Tobruk, die het schip het bevel gaf niet verder te naderen.

"Het schip werd beschoten ongeveer tien mijl vanaf de kust van Derna. We hebben al eerder over het naderen van de poort naar Derna gewaarschuwd", zei Mohamed Hejazi, een woordvoerder van de internationaal erkende regering van Libië. Hij bevestigde dat een lid van de bemanning werd gedood, maar zei dat er slechts één andere gewonde was.

Een militaire bron vertelde ook dat het schip in brand gevlogen is en een terminal in Tobruk ingesleept is.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden