Clicky


Henk Wijngaard maakt zich op voor een bijzonder jaar

Henk Wijngaard maakt zich op voor een bijzonder jaar
11-05-2015 10:51 | Opmerkelijk | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ROTTERDAM - Wat er allemaal gaat gebeuren weet de zingende vrachtwagenchauffeur zelf nog niet eens, maar 2016 wordt een bijzonder jaar voor Henk Wijngaard. De zanger viert dan zijn zeventigste verjaardag, is vijftig jaar getrouwd én is veertig jaar artiest.

Wijngaard wordt dit jaar 69, maar is vast van plan de veertig jaar als artiest vol te maken. "Henk stoppen? Die voelt zich nog veertig! Nou ja, vijftig misschien", aldus zijn management, Startup Events. "Die gaat nog wel even door hoor."

Wat er in het jubileumjaar allemaal gaat gebeuren, is nog niet bekend. "Het moet eigenlijk allemaal nog beginnen. Er gaat wel heel wat gebeuren volgend jaar en Henk weet zelf ook nog lang niet alles. Dus het zou een verrassing kunnen zijn." Of het één groot feest wordt of een heel jaar lang feest, daar laat het management zich niet over uit. "Maar we bouwen wel ergens naartoe."

Henk Wijngaard is begonnen als vrachtwagenchauffeur die wel eens zong, op een gegeven moment was hij een zanger die wel eens reed, maar inmiddels is dat laatste niet meer onderdeel van zijn dagelijks leven. "In het verleden reed hij nog wel eens af en toe", weten ze bij Startup Events. "Maar daar komt hij gewoon niet meer aan toe. Hij gaat als een speer nog steeds, als artiest."

Dat bewijst ook het feit dat de populaire zanger in het jubileumjaar ook nog eens met een nieuw album komt. Wordt vervolgd...