Clicky


Cementwagen en bestelbus botsen net voor Westerscheldetunnel

Cementwagen en bestelbus botsen net voor Westerscheldetunnel [+foto's]
11-05-2015 09:14 | Ongevallen | auteur De Redactie

BORSELE - Maandagochtend omstreeks 05:00 uur vond er een aanrijding plaats net voor de tolhuisjes van de Westerscheldetunnel in de gemeente Borsele.

De bestuurder van een Belgische trekker/oplegger met beladen betonmolen kwam aangereden over de Westerscheldetunnelweg vanuit de richting Terneuzen en bedacht zich ineens toen hij de tolpoortjes tot op zeer korte afstand was genaderd.

Hij stuurde scherp naar rechts omdat hij in de veronderstelling verkeerde uitsluitend via de meest rechtse tolpoort te kunnen passeren. Daarbij zag hij een rechts schuin achter hem rijdende bestuurder, in de baan er naast, van een bestelbusje, volledig over het hoofd, waarvan de bestuurder de nagenoeg dwars voor hem rijdende trekker/oplggercombinatie op geen manier meer kon ontwijken.

Gevolg was dat de bestuurder van de bestelbus met de linker voorzijde op hardhandige wijze in aanraking kwam met de onderrijbeveiliging van de oplegger.

De bestuurder van de bestelbus raakte lichtgewond aan een van zijn handen. Een ambulance is ter plaatse geweest om de verwonding te behandelen.

Volgens onderzoek van de politie ligt de aansprakelijkheid voor dit verkeersongeval bij de Belgische bestuurder.

De bestelbus is total loss de oplegger heeft geen noemswaardige schade.

Rond 06:30 uur werd de rijbaan weer vrijgegeven. Door het vroege tijdstip van het ongeval heeft het niet geleid tot vertraging voor de andere weggebruikers.

©Foto's: Eugène Waasdorp