Clicky


'Kiezer wil kabinet met VVD, CDA en D66'

'Kiezer wil kabinet met VVD, CDA en D66'
10-05-2015 10:02 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Een kabinet met VVD, CDA en D66 zou de voorkeur hebben van kiezers, na de volgende verkiezingen. Dat concludeert peiler Maurice de Hond uit zijn wekelijkse peiling.

Kiezers kregen in zijn enquête tien mogelijke kabinetscombinaties voorgelegd. Vogens De Hond komt de voorkeur voor de combinatie VVD, CDA, D66 doordat de huidige D66-kiezers duidelijk een voorkeur hebben voor een combinatie over rechts, in plaats van over links.

De Hond noemt het wel opmerkelijk dat als tien mogelijke premiers worden voorgelegd, er twee PvdA-politici bovenaan staan. De huidige Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb scoort dan het hoogst met daarachter de huidige minister van Sociale Zaken en vicepremier, Lodewijk Asscher. D66-leider Alexander Pechtold, huidig premier Mark Rutte en CDA-leider Sybrand van Haersma Buma volgen daarachter. Aboutaleb scoort hoog omkomt dat hij bij kiezers van vrijwel alle partijen hoog scoort, concludeert De Hond.

De peiling van Maurice de Hond wordt via internet gehouden onder ten minste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions