Clicky


Doden bij crash met nagelnieuwe Airbus A400M in Sevilla

Doden bij crash met nagelnieuwe Airbus A400M in Sevilla [+foto's]
09-05-2015 14:41 | Ongevallen | auteur De Redactie

MADRID - Een militair transportvliegtuig is zaterdag in Carmona, een voorstad van Sevilla, neergestort. Drie bemanningsleden van het toestel zijn daarbij om het leven gekomen. Dat heeft de Spaanse premier Mariano Rajoy bekendgemaakt.

Volgens Rajoy waren er tot tien mensen aan boord van de nagelnieuwe Airbus A400M. Een woordvoerder van het Spaanse ministerie zei dat twee bemanningsleden gewond zijn geraakt en overgebracht zijn naar het ziekenhuis. Ook werden drie lichamen geborgen.

Het toestel voerde zaterdag testvluchten uit en had uiteindelijk aan Turkije moeten worden geleverd. De Spaanse tv-zender TVE meldde dat de piloten van het toestel kort voor de crash contact hadden met de verkeerstoren. Ze meldden dat het toestel in de problemen was.

Als gevolg van de crash was de luchthaven van Sevilla anderhalf uur gesloten. Drie vluchten naar Sevilla werden omgeleid naar Malaga en Jerez. Het industriegebied waar het toestel neerkwam kwam als gevolg van het ongeluk zonder stroom te zitten.

De A400M is een groot propellorvliegtuig dat wordt ingezet voor transportdoeleinden. Het toestel wordt geassembleerd in Sevilla. Het eerste toestel werd in 2013 afgeleverd. In totaal zijn er 194 exemplaren besteld door acht landen. De nieuwe Airbus moet de verouderde vloot Hercules-transportvliegtuigen vervangen. (Novum/AP)