Transportcontrole legt tientallen gebreken aan vrachtwagens bloot

Transportcontrole legt tientallen gebreken aan vrachtwagens bloot
08-05-2015 16:17 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

RITTHEM - De politie, douane, RDW en Belastingdienst hebben gisteren tussen acht uur 's ochtends en drie uur 's middags een grote transportcontrole uitgevoerd aan de Duitslandweg bij Ritthem. Daarbij werd op vijftien voertuigen beslag gelegd, vier voertuigen zijn afgevoerd.

Er werd onder andere gecontroleerd op overbelading en technische staat van voertuigen, afmetingen lading en voertuig, milieu en afval, brandstof en overige accijns, arbeidstijdenwet, vervoersvergunningen, legaliteit lading, uitrusting en personeel. Bij drie vrachtwagens werd een forse overbelading vastgesteld. De chauffeurs kregen hiervoor een proces-verbaal. En moesten hun lading afladen of anders beladen.

Drie brulpijpen

Medewerkers van de RDW stelden tientallen gebreken vast bij verschillende voertuigen. Opvallend daarbij was dat bij drie vrachtauto's een zogenaamde brulpijp werd aangetroffen. Door het bewust plaatsen van een bedienbare klep in het uitlaatsysteem wordt dan de demping van de uitlaat gemanipuleerd. Verder werd bij twee voertuigen vastgesteld dat de lengte werd overschreden en een voertuig was te hoog. Tegen twee chauffeurs kregen een bekeuring voor het niet op orde hebben van hun tachograaf.

Rode gasolie

De Belastingdienst inde een bedrag van in totaal negenduizend euro. Tenslotte zijn er door de Douane nog 22 monsters genomen om in het lab te laten controleren op rode gasolie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden