Clicky


Maersk Tigris vrijgelaten na 'constructieve dialoog'

Maersk Tigris vrijgelaten na 'constructieve dialoog'
08-05-2015 12:25 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

IRAN - Het Maersk Line containerschip Maersk Tigris is vrijgelaten na een 'constructieve dialoog'. Maersk Line zei in een statement dat het bedrijf de dialoog wil vervolgen met het doel de kwestie van de levering die volgens Iran nooit is betaald, op te lossen.

De Maersk Tigris werd vorige week dinsdag in beslag genomen door Iran, toen het containerschip de Straat van Hormuz binnenging. Volgens Iran omdat Maersk nog steeds moet betalen voor een levering die het veertien jaar geleden niet op de plaats van bestemming zou hebben gebracht.

Het schip werd gisteren vrijgelaten. De inhoud van de containers is afgeverd, de 24 bemanningsleden zouden er goed aan toe zijn. Ook de Deense regering bemoeide zich met de onderhandelingen die leidden tot de vrijlating; Maersk Line is een Deense onderneming.

De Deense minister van Buitenlandse Zaken zei dat het voor Denemerken als zeevarende natie natuurlijk een prioriteit is dat de internationale verplichtingen worden nagekomen en schepen veilig in de Perzische Golf kunnen varen.

 

Foto's

  • VDS
    VDS