Clicky

 
Transport Online - FNV: Vernieuwde cao bij DHL zware dobber

FNV: Vernieuwde cao bij DHL zware dobber

FNV: Vernieuwde cao bij DHL zware dobber

AMSTERDAM - De vakbonden FNV en CNV zitten op 21 mei en 17 juni opnieuw om de tafel met DHL. Inzet van de onderhandelingen is nog steeds een vernieuwde bedrijfs-cao.

In plaats van te onderhandelen op basis van gedetailleerde voorstellenbrieven proberen de bonden en de logistiek dienstverlener samen te bouwen aan een vernieuwde cao. Maar de opvattingen vanuit de vakbondsdelegaties en werkgeversdelegatie over een vernieuwde cao lopen op de verschillende thema’s (onder meer werkzekerheid, duurzame inzetbaarheid en interne mobiliteit) fors uiteen.

Concrete wijzigingsvoorstellen

Het zag er in de eerste sessies naar uit dat de onderhandelingen op de goede weg waren. Arie van Dijk, bestuurder van FNV Transport en Logistiek: “Daarom hadden we ter voorbereiding van het laatste gesprek op 28 april concrete wijzigingsvoorstellen gedaan. DHL kwam als reactie hierop met een aantal tegenvoorstellen. Daaruit bleek dat de gezamenlijke bouwfase in haar ogen eigenlijk wel is beëindigd.”

Vervolgoverleggen

Op donderdag 21 mei en op woensdag 17 juni worden de gesprekken met DHL voortgezet. Van Dijk: “Wij hopen dan de onderhandelingen op een serieuze manier te hervatten en tot een acceptabel resultaat te komen.”

Sociaal Plan DHL

Medio mei zullen ook de eerste gesprekken zijn over het sociaal plan bij DHL, dat per 31 maart is verlopen. Van Dijk: “De bonden zijn van mening dat bij een akkoord over de cao ook goede afspraken horen met betrekking tot werkzekerheid. Dit moet of in de cao of in een sociaal plan geregeld zijn.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats