Clicky


Sluiskiltunnel afgesloten

Sluiskiltunnel afgesloten
08-05-2015 10:01 | Algemeen | auteur De Redactie

HOEK - In de nacht van 22 op 23 mei wordt de Sluiskiltunnel geopend voor het verkeer. Om dit te kunnen realiseren is eerst een afsluiting nodig om de Sluiskiltunnel aan te sluiten op het bestaande wegennet.

Vanaf maandag 11 mei 6.00 uur tot de openstelling van de Sluiskiltunnel, wordt de bypass tussen de N62 en de N61 over het viaduct Axelsche Gat afgesloten voor het verkeer. Dit betekent dat het verkeer vanaf de Westerscheldetunnelweg in de richting Terneuzen op de aansluiting N61/N62 via de twee rotondes wordt geleid.

Omdat extra drukte op de rotondes wordt verwacht, is een aantal maatregelen genomen. Verkeersregelaars begeleiden de eerste dagen het verkeer op de rotondes. Daarnaast zijn twee adviesroutes ingesteld om het verkeer te spreiden: verkeer uit het westen van Zeeuws-Vlaanderen op weg naar de Westerscheldetunnel wordt geadviseerd via de Hoekseweg (N682) en de N252 Herbert H. Dowweg te rijden, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Verkeer uit het oosten van Zeeuws-Vlaanderen en vanuit de richting Sluiskil/Sas van Gent op weg naar de Westerscheldetunnel wordt geadviseerd om via de Westkade (N252) en de Herbert H. Dowweg te rijden. Deze adviesroutes worden met gele borden aangegeven.

Voor de openstelling wordt de tijdelijke bypass verwijderd, de geleiderails geplaatst en wordt alles netjes afgewerkt. Tijdens de werkzaamheden blijven de N62 (Westerscheldetunnelweg) en de N61 (Hoofdweg) beschikbaar. Op de aansluiting N61/N62 (Axelsche Gat) blijft verkeer in alle richtingen mogelijk. Wel moet rekening gehouden worden met enige vertraging.