P&O Ferrymasters huurt vierhonderd trailers van TIP Trailer Services

P&O Ferrymasters huurt vierhonderd trailers van TIP Trailer Services
08-05-2015 09:56 | Overig | auteur Tine van Knijff- van Hijum

AMSTERDAM - De pan-Europese logistieke dienstverlener P&O Ferrymasters huurt nog eens vierhonderd trailers van TIP Trailer Services, in de laatste fase van het uitbreidings- en vervangingsprogramma voor de vloot. De eerste fase werd in september vorig jaar overeengekomen: een zevenjarige huurovereenkomst met TIP voor tweehonderd coilers en honderd Huckepack trailers om aan de groeiende vraag op de intermodale spoordiensten tussen Rotterdam, Zeebrugge en de markten in Midden- en Oost-Europa te voldoen.

Nu hebben de twee bedrijven nog een zevenjarig contract ondertekend dat nog eens 250 Euroliner huckepacks toevoegt aan de vloot - inclusief honderd coilers. Ook worden 150 Euroliners van de Ierse divisie vervangen. Het nieuwe type P390 huckepacks zal grotendeels ingezet worden op de speciale P&O Ferrymasters trein naar Curtici in Roemenië, die operationeel is sinds 26 september. Deze huckepacks zullen ook de intermodale route van het bedrijf ondersteunen, van en naar Italië.Zoals eerder ook gebeurd is, worden alle eenheden gebouwd door het Duitse Schmitz Cargobull en ze worden geleverd met de superieure EN 12642 Code XL waardering voor het draagvermogen. De eerste eenheden zullen binnen tien weken worden geleverd.
De overeenkomst - die wederom volledig traileronderhoud bevat - werd op 7 mei ondertekend op de P&O Ferrymasters stand op de Transport Logistic beurs in München. De deal betekent een uitbreiding van een relatie van meer dan twintig jaar met de in Rotterdam gevestigde TIP, één van de grootste apparatuurdienstenspecialisten van Europa.

Rogier Laan, Europese commerciële leider bij TIP, merkt op: "De levering van nog eens vierhonderd ultramoderne trailers is een bevestiging van onze langdurige samenwerking en een versterking van onze toekomstige relatie."
P&O Ferrymasters directeur Bas Belder voegt toe: "Toen de overeenkomst in september vorig jaar werd aangekondigd, hebben we gezegd dat de vloot zou worden uitgebreid op een vergelijkbare schaal in 2015 en nu hebben we die toezegging vervuld. De nieuwe units zijn van onschatbare waarde bij de groei van ons aandeel in de belangrijkste markten."

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier