Clicky

 
Transport Online - Wie kent deze vrachtwagen nog? [deel 29 -2]

Wie kent deze vrachtwagen nog? [deel 29 2]

Wie kent deze vrachtwagen nog? [deel 29 -2]
08-05-2015 09:24 | Transport | auteur Leonard Looijenga

ZWAAGWESTEINDE -  'Wie kent deze vrachtwagen nog?'. Maandelijks behandelen we een vrachtwagen(merk) uit vervlogen tijden. Wat waren de ervaringen van de vrachtwagenchauffeurs van weleer met deze vrachtwagens?

Deze maand staat de zware Mercedes L "Kurzhauber" centraal. Twee weken geleden vroegen wij u naar uw ervaringen en anekdotes met deze vrachtwagen.  Ook deze keer ontvingen we weer de nodige leuke reacties al dan niet met foto's; waarvoor dank!

Walter van Griethuijsen schreef: "De brandweer in Etten-Leur heeft jaren een tankautospuit van dit type gehad."

"Mijn vader Ko de Moor heeft vroeger in de periode 1964-1974 gereden bij C Vooghden transport in Roosendaal", schrijft Jack de Moor. "Voornamelijk op Frankrijk Italië en Spanje. Hij heeft in die tijd verschillende Rundhaubers gehad. Het bed was een houten kist in de laadbak. Hij vond de Rundhauber mede door zijn neus, een geweldige vrachtwagen voor zijn tijd. Na Vooghden heeft hij nog bijna 25 jaar door heel Europa gereden bij Heijnen Transport in Roosendaal."

Vanuit België reageerde Bart: "Mijn vader heeft nog zo een trekker gehad. Dit was een vrij recente tweedehands vrachtwagen, die bij de eerste eigenaar werd gebruikt om nieuwe graafmachines af te leveren bij de klanten. Maar de chauffeur zei tegen zijn baas, dat er iets scheelde aan de vrachtwagen. Volgens zijn baas kon dat niet en alles werd verkocht. De chauffeur verloor zijn baan."

"Mijn vader nam dan deze vrachtwagen daarna in gebruik om zijn eigen graafmachines ter verplaatsen. Maar na een paar jaar begaf de motor het toch.  Dit kwam bij mijn vader pas aan het licht na een aantal jaren, omdat deze vrachtwagen maar bitter weinig werd gebruikt. Dit bleek toch een constructiefout te zijn van in het begin bij de assemblage. De eerste chauffeur van de vrachtwagen had het wel bij het rechte eind... En dit was de reden waarom mijn vader geen Mercedes heeft gekocht in de latere jaren. Deze wagen is in het oud ijzer terecht gekomen."

De heer Schilder stuurde een foto van bovenstaande Mercedes-Benz 1624 met 28 kuub Rolande bulkoplegger. De eigenaar was de firma Wed.L.Schilder uit 't Zand (NH).

Vanuit Limburg stuurde de heer H. Schreurs onderstaande foto met de volgende toelichting: "Met deze auto heb ik een paar jaar gereden op Zuid Duitsland en Berlijn. Het was een Mercedes 1418 met slaapabine. De wagen had een kale vijf bak met twospeed op de achteras. Het was een leuke auto voor die tijd, alleen de voorraam was te klein. Ik zat altijd een beetje gebukt", aldus de heer Schreurs.

"Ik heb zelf 2 maanden op zo'n 6x6 gereden bij Kruizinga Transport te Westerbroek", schrijft Anne Adema. "Ze hadden er twee van. Het was een beer in de zandbaan door de lage overbrenging. Het nadeel was veel lawaai veroorzaakt door de motor en de overbrenging van de tussenbak. Ook een hoge snelheid zat er niet in ongeveer 85 km. Aldus mijn ervaring met dit type auto."

Foto's

 • Scania Vabis
  Scania Vabis
 • ITS
  ITS
 • J.Roeland
  SCHAVEMAKER
 • J.Roeland
  VAN VELDHUIZEN

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,984
Diesel1,608

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions