Ingebruikname multifunctionele vrachtwagen

Ingebruikname multifunctionele vrachtwagen
08-05-2015 08:46 | Bedrijfsnieuws | auteur Marcel van der Voort

VLISSINGEN - In de ochtend zout strooien, daarna plastic inzamelen en ‘s middags strandjutcontainers legen. Vanaf volgende week kunnen medewerkers van de buitendienst van de gemeente Vlissingen dit allemaal doen met dezelfde vrachtwagen.

Maandag 11 mei overhandigt wethouder Dick Verboom om 09.00 uur de sleutel van een nieuwe, multifunctionele vrachtwagen aan een medewerker van de gemeentelijke Afvalverwijdering aan de Edisonweg in Vlissingen.

Multifunctioneel

De vrachtwagen kan voor verschillende werkzaamheden worden gebruikt, omdat er een afzetbare pers op staat. De inzetmogelijkheden worden hiermee vergroot en medewerkers van de buitendienst kunnen zo zelf kiezen waar ze het voertuig voor gebruiken.

Efficiënt

Momenteel moet een wagen na een inzamelronde soms met een half gevulde wagen naar de stort. Dat is straks verleden tijd. Als een container na een inzamelronde nog niet vol is met bijvoorbeeld plastic, wordt hij geparkeerd aan de Edisonweg. Bij de eerstvolgende inzamelronde voor plastic, wordt dezelfde container er weer opgezet. Op deze manier worden alleen nog volle containers naar de stort gebracht.

Zo wordt efficiënter en kostenbesparend gewerkt. In de toekomst wil de gemeente meer van dit soort containers aanschaffen. Dat maakt het ook mogelijk om te blijven voldoen aan de steeds hogere recyclenormen.

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier