Clicky


Dochter Henry de Vries start petitie 'Status Vermist'

Dochter Henry de Vries start petitie 'Status Vermist'
07-05-2015 19:12 | Overig | auteur De Redactie

HARDERWIJK - U kunt het zich vast nog herinneren: de vermissing van Henry de Vries uit Harderwijk. Acht maanden lang hield deze vermissing Nederland in zijn greep. In juli 2014 kende de zaak een triest einde: Henry de Vries werd door Signi Zoekhonden gevonden in de Hoge Vaart te Zeewolde. Het bleek een zelfdoding.

Het is uitgerekend Inger de Vries, zijn oudste dochter, die nu samen met studiegenoot Caspar Barkey een petitie is gestart voor de status van vermiste personen.

Op dit moment kent de wet in Nederland maar twee varianten; iemand leeft óf is overleden. Daar zit (wettelijk) niets tussenin. Maar juist dáár wringt de schoen, voor achterblijvers in vermissingszaken.

Achterblijvers worden niet zelden geconfronteerd met allerlei financiële en praktisch tegenslagen. In het geval van Henry de Vries stopte zijn werkgever al na vier weken met het betalen van zijn salaris. Daardoor viel het (hoofd)inkomen van het gezin de Vries direct weg, met alle financiële gevolgen van dien.

Maar ook andere praktisch zaken kunnen, zonder handtekening van de vermiste persoon, niet geregeld worden. Voorbeelden zijn het stopzetten van een zorgverzekering, de verkoop van een woning, etc.

De strekking van de petitie is helder: er moet een status voor vermiste personen komen, zodat achterblijvers praktische én financiële zaken eenvoudiger kunnen regelen met de betreffende instanties.

Maar om een dergelijke boodschap op de agenda in de Tweede Kamer te krijgen, zijn er 40.000 handtekeningen nodig. Uw hulp wordt daarom zeer op prijs gesteld.

Direct tekenen kan hier:  http://petities.nl/petitie/officiele-status-voor-vermisten