Clicky


Mercedes-Benz Unimog op ReinigingsDemoDagen 2015

Mercedes-Benz Unimog op ReinigingsDemoDagen 2015
07-05-2015 15:33 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

LELYSTAD - Op 3 en 4 juni vindt op het RDW-testterrein in Lelystad de zevende editie van de ReinigingsDemoDagen (RDD) plaats. Op uitnodiging van de firma Rondaan carrosserie en wagenbouw, is de Unimog-organisatie van Mercedes-Benz Nederland voor het eerst op deze beurs aanwezig, en wel met een Unimog U218.

De RDD vormt dé ontmoetingsplek voor de reinigingsbranche. Dit jaar vindt de zevende editie van het tweejaarlijks evenement plaats, op de vertrouwde locatie: het RDW Testcentrum Lelystad.

De Unimog U218 die op de beurs aanwezig zal zijn, wordt door Rondaan voorzien van een zoutstrooier en een sneeuwploeg. Beide van fabrikant Rasco. De nieuwe Unimog met Euro 6-motor, is leverbaar in een range van U216 met 117kW (160pk) tot U530 met 220kW (300pk) en kan door een breed scala aan PTO’s, aftakassen en uitgebreide hydrauliek de meest uiteenlopende werktuigen aandrijven. Zo is de Unimog inzetbaar voor onder andere maaien, wassen, vegen, snoeien, onkruidbestrijding, winterdienst en reinigingswerkzaamheden. Ook kan de Unimog voorzien worden van een kraan annex hoogwerker.

Mercedes-Benz Unimog

Om de nieuwe generatie Unimog met Euro 6-motor actief aan de man te brengen, heeft Mercedes-Benz Nederland sinds vorig jaar een dedicated Mercedes-Benz Unimog organisatie opgezet. Mercedes-Benz bedrijfswagendealers Gomes en Wensink zijn officieel Unimogdealers, voor zowel sales als aftersales. Gomes is hierbij verantwoordelijk voor de linkerhelft van Nederland, Wensink voor de rechterhelft.

Unimog-specialist Joost Hemstede is voor beide dealers verantwoordelijk voor de sales: de verkoop van de brede range aan voertuigen en de grote hoeveelheid Unimog-randapparatuur. De Unimog kan namelijk worden uitgerust met meer dan duizend snel uitwisselbare werktuigen. Dit vraagt om een grote kennis van deze randapparatuur en daarmee de veelzijdige inzetbaarheid van het voertuig. Ook de aftersales organisaties van Wensink en Gomes zijn toegerust met de juiste onderdelen, speciaal gereedschap en technische trainingen voor reparatie en onderhoud aan de Unimog.

Huisleasemaatschappij Mercedes-Benz CharterWay is nauw betrokken bij de nieuwe organisatie zodat de Unimog tevens voor een aantrekkelijk tarief geleased worden.

Foto's

  • Bentvelzen Transport
    Bentvelzen Transport
  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics
  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics
  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics