Clicky


DAF Trucks betreedt Maleisische markt

DAF Trucks betreedt Maleisische markt
07-05-2015 15:13 | Daf | auteur Tine van Knijff- van Hijum

EINDHOVEN - DAF Trucks heeft een overeenkomst gesloten met Truck World Auto Assembly (T.W.A.A) Port Klang Malaysia voor de marketing-, verkoop- en service-activiteiten van DAF Trucks in Maleisië. Hiermee breidt DAF Trucks haar aanwezigheid in het Verre Oosten uit, in navolging van het succes in onder meer Taiwan, Indonesië, Singapore en Hong Kong. Malaysia Airlines heeft direct een eerste order geplaatst voor zes DAF CF65-trucks.

In Maleisië rijden al meer dan duizend rechts-gestuurde DAF-trucks, door T.W.A.A. als gebruikte voertuigen geïmporteerd vanuit het Verenigd Koninkrijk. De Maleisische importeur wil nu ook voorzien in de vraag naar nieuwe DAF trucks.

"Het imago van DAF is ook in Maleisië uitermate goed", aldus Goh Tiong Guan, Managing Director van T.W.A.A.. "De klanttevredenheid is ongekend. De DAF trucks worden geroemd om de bouwkwaliteit, betrouwbaarheid en het lage brandstofverbruik. We onderscheiden ons daarmee duidelijk op het vlak van de Total Cost of Ownership."

DAF gaat in Maleisië van start met drie uitvoeringen van de populaire CF-serie: een 2-assige CF65-bakwagen met 6,7 liter PACCAR GR-motor en twee drie-assige CF85-trekkers met enkele of dubbele aandrijving en met 12,9 liter PACCAR MX-motor.

"Aan ambities geen gebrek", stelt  Goh Tiong Guan. "Vanuit de hoofdstad Kuala Lumpur zullen we de Maleise truckmarkt actief gaan bewerken. Die is ongeveer 3.500 stuks groot. Wij gaan er vanuit dat we binnen afzienbare tijd toch zeker zo’n 600 trucks per jaar verkopen."