Clicky


Waberer's schaft vijfhonderd Schmitz Cargobull trailers aan

Waberer's schaft vijfhonderd Schmitz Cargobull trailers aan
07-05-2015 11:16 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

MÜNCHEN - Waberer's heeft gisteren, op de Transport Logistic 2015 International Exhibition in München, vijfhonderd Schmitz Cargobull trailers aangeschaft. György Waberer, voorzitter-CEO van Europa's derde grootste wegtransportbedrijf Waberer's, en Andreas Schmitz, voorzitter van Schmitz Cargobull, een toonaangevende trailerfabrikant in de Europese Unie, tekenden het contract over de aankoop van vijfhonderd Schmitz Cargobull trailers.

De tweede bedrijven doen al bijna vijftien jaar zaken met elkaar. Waberer's heeft in totaal ongeveer achtduizend eenheden gekocht van Schmitz Cargobull trailers, de meerderheid van de Waberer's trailervloot.

"De gestandaardiseerde hoogwaardige productie van Schmitz Cargobull trailers en de innovaties om operationele kosten te verlagen sterken het vermogen van Waberer's om voortdurend zijn operationele efficiency te verhogen", aldus de heer György Waberer toen de overeenkomst werd ondertekend, eraan toevoegend dat het partnerschap hun samenwerking op het gebied van technologie-ontwikkeling ook had gefaciliteerd. Als voorbeeld noemde hij de ontwikkeling van uitschuifbare hoekkolomtechniek voor de trailers, waardoor het laden van goederen op een pallet met volle laadbreedte efficiënter wordt. Waberer's is één van de eersten die trailers geleverd krijgt van Schmitz Cargobull met de nieuwe technologie van een koudgewalst staalchassis.



De Duitse markt is de belangrijkste markt voor Waberer's, deze vertegenwoordigde ongeveer 28% van haar omzet in 2014. In 2014 stegen de inkomsten uit klanten en bestemmingen in Duitsland met tien procent ten opzichte van het voorgaande jaar. In 2014 werd een totaal van twee miljoen ton goederen geleverd via Waberer's transport van en naar locaties in Duitsland en andere landen binnen de EU. Meer dan 1200 trucktrailers laadden bij Duitse vestigingen per week in 2014. Waberer's voertuigen reden afgerond 107 miljoen kilometer op de weg in Duitsland vorig jaar.

De meerderheid van de vrachten van Waberer's van Hongarije naar Duitsland zijn producten vervaardigd door de Hongaarse takken van internationale bedrijven.

Waberer's export van Duitsland naar andere Europese landen wordt meestal uitgevoerd voor wereldwijd opererende bedrijven in de auto-industrie, huishoudelijke elektronica, FMCG en cosmetica. Uit Duitsland vervoert Waberer's voornamelijk auto-onderdelen, papiergoederen, elektrische installatie materialen en raamproducten, naar bestemmingen in verschillende Europese landen.