Clicky

 
Transport Online - MAN verwacht herstel Europese voertuigenmarkt

MAN verwacht herstel Europese voertuigenmarkt

MAN verwacht herstel Europese voertuigenmarkt

HANNOVER - MAN verwacht dat de Europese commerciële voertuigenmarkt zich zal herstellen. Dat zei Dr. Georg Pachta-Reyhofen, Chief Executive Officer van MAN SE, gisteren in zijn toespraak op de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Vennootschap in Hannover. "De Europese bedrijfsvoertuigenmarkt komt langzaam weer op de rails; het is duidelijk op het niveau van vorig jaar." Hij vermeldde ook de moeilijke situatie in Brazilië, één van de belangrijkste markten van MAN. Het economische klimaat bleef daar verslechteren. "De situatie daar bleef gespannen in het eerste kwartaal van 2015", zei hij.

Al met al handhaafde Pachta-Reyhofen echter de vooruitzichten voor het fiscale jaar 2015: "Op dit moment, en ondanks enkele onzekerheden, lijkt het alsof de wereldeconomie weer een sterkere groei zal laten zien in 2015, zoals ook het geval was in 2014. Als er zich geen onvoorziene gebeurtenissen voordoen, verwachten we dat de omzet van de MAN Groep op het niveau van het voorgaande jaar zal komen en dat de operationele winst stabiel zal blijven."

Het eerste kwartaal van 2015 gaf een zeer gemengd beeld. Terwijl de orderintakes bij MAN Latin ruim onder vorig jaar zaten, steeg de orderontvangst bij MAN Truck & Bus met twaalf procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Registreerde Ook de Power Engineering Businessarea toonde een positieve orderintake. Het conflict in de Oekraïne, had ook impact op de verkoop van commerciële voertuigen en de fabricatie van machines. Daardoor daalde de vraag naar westerse vrachtwagens in Rusland met ongeveer dertig procent. In dit geval echter, hadden de handelssancties slechts geringe effecten op het bedrijfsresultaat van MAN. "Het is eerder het hele Russische economie die op dat moment de gevolgen van de lage olieprijs voelt en de ongunstige wisselkoers. Bovendien gaan veel bedrijven gebukt onder financiële onzekerheid als gevolg van de crisis in de Oekraïne", aldus Mr. Pachta-Reyhofen. 

Autonoom bestuurde vrachtwagens

Bovendien doet MAN onderzoek naar autonoom bestuurde vrachtwagens. Mr. Pachta-Reyhofen benadrukte echter dat de overgrote meerderheid van de hedendaagse professionele chauffeurs vele jaren praktijk en expertise heeft. "Vrachtwagens en bussen die autonoom rijden van München naar Hamburg is iets wat we nog enkele jaren zal duren. Laat staan ​​het distributievervoer in steden. Zelfs juridische kwesties dusver blijven volledig onopgelost. Tot dan is het onze taak zijn om het werk van professionele chauffeurs achter het stuur te evrlichten met assistent-systemen, om de veiligheid voor hen en andere weggebruikers te verhogen en te blijven verbeteren", aldus de Chief Executive Officer. Hij beschouwde vrachtwagen rijden als "één van de meest onderschatte en helaas vaak ondergewaarderde banen in Duitsland."

Foto's

 • J.Roeland
  Express Logics
 • Van Meel Service
  Van Meel Service
 • Van Meel Service
  Van Meel Service
 • J.Roeland
  J. WESSELS & Zn
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden