Transport Online - Twee zware ongevallen met tweemaal een dode op snelwegen in Duitsland [+foto's]

Twee zware ongevallen met tweemaal een dode op snelwegen in Duitsland

Twee zware ongevallen met tweemaal een dode op snelwegen in Duitsland [+foto's]
07-05-2015 10:03 | Ongevallen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

BAD NENNDORF (D) - Bij een ernstig ongeval op de A2 bij Bad Nenndorf in Duitsland is vanochtend vroeg een persoon om het leven gekomen. Volgens informatie van de politie vond het ongeval rond vier uur tussen de knooppunten Lauenau en Bad Nenndorf, op de weg richting Hannover. Hoe het ongeval, waarbij drie vrachtwagens betrokken waren, kon gebeuren, is nog niet bekend.

De bergingswerkzaamheden op de plaats van het ongeluk zijn nog steeds aan de gang. De A2 richting Hannover is ter hoogte van de knooppunten Lauenau en Bad Nenndorf volledig geblokkeerd.

De daardoor ontstane file heeft een lengte van ongeveer twaalf kilometer. Als omleiding wordt aanbevolen de B482 via Porta Westfalica, de B65 via Minden-Ost en dan terug op de A2 in Bad Nenndorf.

Gistermiddag ongeval op de A7

Gistermiddag kwam op de A7 bij Seesen in Duitsland ook al een vrachtwagenchauffeur om het leven bij een botsing tussen meerdere vrachtwagens. Een andere chauffeur raakte ernstig gewond, een derde chauffeur was lichtgewond. De snelweg A7 richting Hannover werd enkele uren volledig gesloten.

Rond kwart voor vier 's middags reed aan het einde van een file -als gevolg van wegwerkzaamheden- een 53-jarige vrachtwagenchauffeur uit Saksen-Anhalt met zijn veertig ton zware vrachtwagen in op zijn voorganger. Hij merkte de bestuurder van een 22-t vrachtwagen uit Hessen te laat op en knalde er bovenop. Enkele seconden later reed een nog onbekende bestuurder van een veertig ton zware trekker op de beide andere vrachtwagens in.

De laatste opgevaren vrachtwagen vloog meteen in brand. De bestuurder raakte beklemd, toen hij in zijn cabine werd aangetroffen door de hulpdiensten was de man al overleden. Zijn identiteit is nog niet bekend.

De chauffeur van de tweede vrachtwagen raakte ernstig gewond en werd per helikopter overgevlogen naar het ziekenhuis in Göttingen. De chauffeur van de eerste vrachtwagen raakte lichtgewond.

Kijk hier voor foto's van het ongeval op de A7

 Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions