Wegwerkzaamheden A12 starten bij knooppunt Grijsoord

Wegwerkzaamheden A12 starten bij knooppunt Grijsoord
06-05-2015 16:40 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

GRIJSOORD - Heijmans werkt in opdracht van Rijkswaterstaat bij knooppunt Grijsoord. Twee verbindingswegen worden hier verbreed alsook het aansluitende stuk A50 tussen verzorgingsplaats De Slenk en knooppunt Grijsoord.

Weggebruikers wordt geadviseerd tussen 28 april en 4 juni in de avond en nacht tot vijf uur 's nachts rekening te houden met een extra reistijd van ongeveer tien minuten. De nachtelijke afsluitingen op vrijdag- en zaterdagnacht duren tot acht en negen uur ‘s ochtends. De werkzaamheden lopen door tot en met 29 juni. Ook zijn er drie weekendafsluitingen.
Tussen zaterdag 6 juni en vrijdag 11 juni geldt een snelheidsbeperking op de A50 tussen De Slenk en Grijsoord van negentig kilometer per uur. Verzorgingsplaats De Slenk wordt op 6 en 11 juni afgesloten.

Drie weekendafsluitingen

De nachtelijke werkzaamheden en afsluitingen gaan vooraf aan de weekendafsluitingen van knooppunt Grijsoord: het weekend van 12 tot 15 juni en 19 tot 22 juni is de verbindingsweg Nijmegen richting Utrecht in knooppunt Grijsoord volledig afgesloten; het weekend van 26 tot 29 juni is de verbindingsboog Utrecht- Nijmegen in knooppunt Grijsoord dicht.

Resultaat

Door de verdubbeling van de verbindingsweg A50 Nijmegen – A12 Utrecht ontstaat meer ruimte voor het verkeer om zich in het knooppunt op te stellen voor de richting Utrecht. Daarnaast krijgt het verkeer vanaf de A50 richting Arnhem A12 meer ruimte om veilig te kunnen doorstromen. Als de gehele wegverbreding A12 Ede Grijsoord gereed is (eind 2016), zal de doorstroming van het verkeer in en rond knooppunt Grijsoord naar verwachting verbeteren.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer langs verschillende routes omgeleid.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden