Clicky


Hogedrukreinigers ter waarde van 25.000 euro uit vrachtwagen gestolen

Hogedrukreinigers ter waarde van 25.000 euro uit vrachtwagen gestolen
06-05-2015 15:53 | Criminaliteit | auteur Tine van Knijff- van Hijum

STAUFENBERG - Langs de Duitse A7, tussen de knooppunten Kassel-Nord en Lutterberg, hebben onbekenden op het parkeerplek Staufenberg Planen, daar geparkeerde vrachtwagens opengemaakt en uit één ervan een grote partij hogedrukreinigers meegenomen.

Volgens de politie in Kassel missen uit één van de vrachtwagens 192 hogedrukreinigers van het merk Kärcher, met een totale waarde van 25.000 euro. De diefstal werd vannacht gepleegd. 

Er werden zes vrachtwagens opengesneden. Blijkbaar, om te controleren wat er in de wagens werd vervoerd. Uiteindelijk sloegen ze toe bij een Poolse vrachtwagen. De 42-jarige bestuurder had het voertuig dinsdagavond om zes uur uur op de parkeerplaats geparkeerd. Toen hij tegen twee uur 's nachts zijn vrachtwagen en aanhanger controleerde, zag hij dat het zeil opengesneden was, dat de achterklep opengemaakt was en dat er aan de achterzijde lading miste.

Om de 192 hogedrukreinigers, die op 66 europallets stonden in de vrachtwagen, te kunnen hebben vervoeren, moeten de dieven de beschikking hebben gehad over een bestelwagen of zelfs een vrachtwagen.