Clicky


Eén dode en negen zwaargewonden bij treinbotsing in Oostenrijk

Eén dode en negen zwaargewonden bij treinbotsing in Oostenrijk [+foto's]
06-05-2015 14:24 | Ongevallen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

WALDSTEIN (O) - Twee treinen zijn vanochtend in Oostenrijk frontaal op elkaar gebotst. Volgens de hulpdiensten is één van de machinisten overleden, negen mensen raakten ernstig gewond.

Brandweerpersoneel vond één van de treinbestuurders beklemd in het wrak van één van de treinen. Ze deden hun best om hem te bevrijden, maar hij stierf kort daarna.

Het ongeluk gebeurde rond kort voor half elf vanochtend in de buurt van Waldstein in Übelbach, ten noorden van de zuidelijke Oostenrijkse stad Graz.

Districtsbrandweercommandant Gerhard Sampt vertelde dat de brandweerlieden een gruwelijke situatie aantroffen: de passagiers lagen rondom op de vloer van de trein, ernstig gewond. Daarna vonden ze de beknelde chauffeur die in kritieke toestand verkeerde en uiteindelijk niet gered kon worden. 
 
Helmut Wittmann, managing director van Styrian Spoorwegen, bevestigde dat één van zijn machinisten was gestorven.

Negen mensen raakten ernstig gewond, waaronder twee kinderen. Een 60-jarige man werd in kritieke toestand overgevlogen naar het ziekenhuis. De tweede machinist werd ook gevonden, hij verkeert in een stabiele toestand.

Er kwamen tien brandweerkorpsen ter plaatse, evenals een Rode Kruis team en twee reddingshelikopters.

De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht, maar het zou om een menselijke fout kunnen gaan. De bestuurder van de trein die op weg was in de richting van Peggau zou een stopsignaal genegeerd hebben en op de enkelsporige lijn gereden hebben, waar hij vervolgens in botsing kwam met de tegemoetkomende trein.