Clicky


Kraker Trailers verstevigt greep op Europese markt

Kraker Trailers verstevigt greep op Europese markt
06-05-2015 12:02 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

AXEL - Kraker Trailers mag zonder meer een dominerende speler op de Europese schuifvloertrailermarkt worden genoemd. Een positie die met de nieuwe fabriek, die over ongeveer een half jaar in gebruik wordt genomen, alleen maar verder wordt verankerd.

In Oost-Europa krijgt Kraker Trailers steeds meer voet aan de grond. Een aantal grote bedrijven, zoals het Poolse Repinski, kiezen vol overtuiging voor de Kraker-voertuigen. Het bedrijf startte in 2010 met internationaal bulktransport en sindsdien kopen ze met regelmaat van de klok hiervoor Kraker-voertuigen met een inhoud van 92m3 aan via dealer SPC.

Afvaltrailer met hydraulische achterdeur

In Italië worden de trailers verkocht via dealer Multitrax, die recent een afvaltrailer met een chassis van verzinkt staal aan de Pensiero Group heeft geleverd. Deze trailer is verder versterkt met een RVS-slijtplaat aan de achterzijde en een vloer met profielen die speciaal ontwikkeld zijn voor heavy duty.

De hydraulische achterdeur, die 160° kan worden geopend, zorgt er voor dat er snel en veilig kan worden gewerkt.

CF-BEST in UK-uitvoering

Kraker’s CF-BEST, het standaardvoertuig uit het leveringsgamma, wordt voor de UK-markt met aangepaste specificaties geleverd. Recent heeft bulkvervoerder J.J. Tacey drie nieuwe UK-BEST’s geleverd gekregen en koos Ford Transport opnieuw voor Kraker. In 2014 kocht dit bedrijf de eerste Kraker-schuifvloertrailers en inmiddels zijn er nog twee besteld. Bij de keuze voor Kraker was volgens David Ford de kwaliteit van de Kraker-trailers doorslaggevend.

Het Van der Sluis-pakket

Bij de Nederlandse transporteur Van der Sluis is kwaliteit hét woord. Niet alleen in de dienstverlening aan de klant, maar ook in het wagenpark. Van der Sluis wil goed en betrouwbaar materiaal en heeft daarom opnieuw een serie CF-BEST gekocht. Deze trailers zijn net als de voorgaande uitgerust met een aantal specifieke opties. Binnen Kraker Trailers staan deze opties, zoals afstandsbediening voor de vloer, 3mm RVS-slijtplaten aan beide zijkanten en aan de onderzijde van de vloer, 8mm dikke vloerplanken en een kopschotdeur met draaibare trap, bekend als het Van der Sluis-pakket.

Nieuwe fabriek

Naar verwachting wordt de nieuwe fabriek van Kraker Trailers over ongeveer een half jaar in gebruik genomen. De productiecapaciteit neemt hiermee gigantisch toe. Bij de ontwikkeling van de fabriek is nadrukkelijk gekeken hoe het productieproces sneller en effectiever kan verlopen. Dit zal in de praktijk betekenen dat in kortere tijd en met hetzelfde aantal mensen meer trailers zullen worden geproduceerd. En dat allemaal met de kwaliteit van Kraker Trailers.