Clicky


Taxibranche positief over plannen Mansveld, UberPOP komt nog met reactie

Taxibranche positief over plannen Mansveld, UberPOP komt nog met reactie
06-05-2015 09:00 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

DEN HAAG - De taxibranche is blij dat staatssecretaris Wilma Mansveld de regels wil versoepelen. "Het is goed voor het taxibedrijf, want de meeste regels werkten kostenverhogend en waren overbodige dingen geworden. Ooit waren die dingen nodig, maar dat is nu achterhaald'', zei Hubert Andela, secretaris van brancheorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) vanochtend. Hij doelt hiermee onder meer op het schrappen van het bonnetje. Ook hoeven de chauffeurs niet meer een papieren taxivergunning bij zich te hebben.

De nieuwe regels lijken in het voordeel van de verboden taxidienst Uberpop. Maar volgens Andela wordt het nu eerlijker. "Er komen minder regels voor iedereen.''

Volgens Andela is de branche het met de meeste ideeën van Mansveld eens. "Alleen over het schrappen van het ondernemersdiploma zijn onze leden niet enthousiast, want hierdoor zal het aantal gelukszoekers toenemen.''

UberPOP neemt de tijd om te reageren op de plannen van staatssecretaris Wilma Mansveld voor de taxibranche. Dat heeft de verboden taxidienst vanochtend laten weten. "We gaan de brief van Mansveld goed bestuderen en komen op termijn met een reactie'', aldus de woordvoerder.

Volgens Mansveld blijft UberPOP in de huidige vorm verboden. Maar het versoepelen van de regels lijkt in het voordeel van de taxidienst, die ritten aanbiedt met auto's van particulieren. (Novum)