'Tientallen migranten verdronken bij Libië'

'Tientallen migranten verdronken bij Libië'
05-05-2015 20:46 | Buitenland | auteur De Redactie

ROME - Tientallen migranten zijn waarschijnlijk verdronken toen ze zondag tussen Libië en Sicilië uit een rubberboot in zee vielen. Dat hebben overlevenden volgens de hulporganisatie Save the Children gezegd. Een vrachtschip wist een deel van de opvarenden te redden.

Een bemanningslid van het vrachtschip maakte opnames van de reddingsoperatie. Daarop is te zien hoe de migranten met behulp van touwen en een ladder proberen aan boord van het vrachtschip te klimmen. Andere opvarenden van de zinkende rubberboot probeerden een van de reddingsboeien te grijpen die door de bemanning van de Zeran overboord werden gegooid. "Rustig, rustig", zei een van de bemanningsleden. Vrouwen en kinderen kwamen pas als laatst uit de lekkende boot.

De bemanning van de Zeran redde eerder dit weekend al tot twee keer toe bootmigranten. In ieder geval vijf lichamen zijn zondag geborgen, maar gevreesd wordt dat nog meer mensen zijn omgekomen. De man die het voorval filmde zei negen mensen te hebben zien verdrinken. Ooggetuigen die met Save the Children spraken hadden het over 'tientallen' doden. Het schip legde dinsdag in Catania op Sicilië aan om de vluchtelingen aan land te zetten. (Novum/AP)



NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,795
Diesel1,489

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden