Clicky


Uitbreiding GFA door AGRO Merchants Group in Spaanse haven

Uitbreiding GFA door AGRO Merchants Group in Spaanse haven
04-05-2015 16:43 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ALGECIRAS (S) - AGRO Merchants Group is begonnen met de uitbreiding van de Gestion Frio Algeciras (GFA) in de haven van Algeciras, in het zuiden van Spanje. De extra tienduizend palletposities die de uitbreiding behelst, biedt de mogelijkheid om het klantenportfolio uit te breiden en tevens te diversifiëren in meerdere productgroepen. Ook kan men nu op diverse temperaturen de diensten aanbieden.

GFA is gespecialiseerd in de behandeling van gekoeld fruit en diepgevroren producten zoals vis en vlees. Tevens biedt het een scala van aanvullende diensten, waaronder vervoer, inspecties, order/casepicking en andere diensten met toegevoegde waarde.

Javier Rueda, Managing Director van GFA: “We hebben nu de kans om nog beter aan de vraag van onze klanten te voldoen. Naast de expansie van de ruimte voor gekoelde en diepgevroren levensmiddelen, kunnen we profiteren van AGRO’s ervaring op het gebied van verpakken van producten. Mede door de uitbreiding kunnen we nu grotere volumes aan. We zitten aan de kade in de haven van Algeciras en kunnen zeer korte transittijden realiseren.”



Carlos Rodriguez, Partner en voorzitter van AGRO Merchants Europa voegt hier aan toe: “Deze uitbreiding was al meegenomen op het moment dat we GFA in december 2013 aankochten. De grote en moderne infrastructuur biedt ons betere mogelijkheden om productstromen met de andere vestigingen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en de toekomstige locaties in het Midden-Oosten en Afrika te combineren. AGRO Merchants Group wil haar positie in Spanje verder versterken door de overname van bestaande familie bedrijven in de andere regio’s in Spanje."

De haven van Algeciras is de nummer één in Spanje en staat op plaats vijf van de Europese havens met een totale overslag van vijf miljoen TEU in 2014. De ligging van Algeciras is optimaal om te profiteren van de groei in de import / export volumes: het is de eerste Europese aanloophaven voor het verkeer vanuit Zuid-Amerika en andere regio’s. De GFA uitbreiding vervult een vraag van klanten voor orderpikken en het verpakken van producten in aanvulling op de crossdocking en opslag.

Het nieuwe gebouw van 8.800 m² zal ook bestaan uit drie vrieshallen en vijf gekoelde hallen met een totaal van achttien docks. Het bestaande deel krijgt ook nog een opknapbeurt. De uitbreiding is in maart 2016 gereed.