Transport Online - Nieuwe opleidingseisen voor piloten om controleverlies te voorkomen

Nieuwe opleidingseisen voor piloten om controleverlies te voorkomen

Nieuwe opleidingseisen voor piloten om controleverlies te voorkomen
04-05-2015 15:00 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

GENÈVE - Het Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart (EASA) en de International Air Transport Association (IATA) hebben de publicatie van nieuwe opleidingseisen voor piloten aangekondigd, bedoeld om 'verlies van controle'-situaties te voorkomen.

De 'upset prevention and recovery training' (UPRT) eisen streven naar verbetering van de veiligheidsnormen door het verlies van controle tijdens vluchtongevallen (LOC-I) te verminderen. De eisen zijn gebaseerd op de International Civil Aviation Organization (ICAO) normen en aanbevolen praktijken, en zijn ontwikkeld door het EASA in overleg met vooraanstaande experts uit de industrie. Alle Europese luchtvaartmaatschappijen en commerciële business jetoperators zijn verplicht om deze bepalingen uit te voeren voor april 2016.

Patrick Ky, EASA Executive Director, over de nieuwe bepalingen: "Een aantal ongevallen in de afgelopen jaren hebben aangetoond dat het verlies van controle een belangrijk punt van zorg blijft voor de regelgevers. Deze moeten met de hoogste prioriteit worden aangepakt."

"Hoewel LOC-I events heel zeldzaam zijn, zorgden 97% van de LOC-I ongevallen in de afgelopen vijf jaar voor doden onder passagiers of bemanningsleden. Samenwerken met het EASA op dit belangrijke initiatief op basis van wereldwijde normen en praktijken, zal de kans op dergelijke gebeurtenissen in de toekomst verminderen, "zei Tony Tyler, IATA directeur-generaal en CEO.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,657
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions