Transport Online - MAN zet vloot van dertien TGX EfficientLine 2 demotrucks in

MAN zet vloot van dertien TGX EfficientLine 2 demotrucks in

MAN zet vloot van dertien TGX EfficientLine 2 demotrucks in
04-05-2015 09:16 | M.A.N. | auteur Tine van Knijff- van Hijum

LEUSDEN - MAN Nederland zet een vloot van dertien TGX-demotrucks in die zijn uitgerust met de meest actuele technologieën. Onder de naam EfficientLine 2 heeft MAN alle moderne techniek, voornamelijk elektronica, bij elkaar gebracht die leidt tot een verbruiksvermindering van nog eens 6,5% ten opzichte van de MAN EfficientLine 1-truckgeneratie.

Met EfficientLine 1 behoorde MAN al tot de zuinigste trucks op de Europese wegen. De ontwikkelingen volgen elkaar echter snel op. Voor MAN Nederland alle reden om met de nieuwe EfficientLine 2-trucks demoritten te organiseren. Voornaamste kenmerken ten opzichte van EfficientLine 1 zijn het nieuwe EfficientCruise systeem en standaard MAN Telematics.Klanten die voor laatstgenoemd systeem kiezen, roemen steevast de verbeterde transparantie van hun vlootkosten, hun TCO. Met EfficientCruise krijgen MAN-chauffeurs met een automatisch schakelende transmissie te maken die de topografie van de route meeberekent in het schakelgedrag. Daardoor wordt de rit meer ontspannen en nog zuiniger. Met behulp van Top Torque levert de MAN TGX EfficientLine 2 meer trekkracht in de beide hoogste versnellingen.

Opvallende striping
De TGX-EfficientLine 2-demo's zijn te herkennen aan een opvallende striping. ‘Efficiëntie ontmoet transparantie’, een gegeven dat door alle klanten van harte welkom wordt geheten. Wie wil er nu niet geholpen worden bij het transparant krijgen van de kosten van het rollende materieel? MAN rust de demo's ook uit met een aeropakket, om zeker te stellen dat alle trailers die de klant wil koppelen, efficiënt meegenomen kunnen worden, dus met optimaal afgestelde spoilers.

Tal van extra's
Bij de EfficientLine 2-demotrucks van MAN Nederland is behalve aan zuinigheid, ook aan veiligheid gedacht. Naast het verplichte ABS, EBS en ESP, zijn de demo's ook uitgerust met Safety Actief Plus en met Emergency Brake Assist 1. De chauffeur wordt verder geassisteerd bij het binnen de lijnen blijven van de wegmarkering. Zo zijn er nog tal van andere comfort- en veiligheidgerelateerde extra's.

De nieuwe demo's zullen in de komende anderhalve maand alle dealervestigingen van MAN in Nederland bezoeken.

 

Foto's

 • J.Roeland
  van Lijssel
 • J.Roeland
  Tuijtel Transport
 • J.Roeland
  H&S Transport
 • TRUCKSPOT DRACHTEN
  kijlstra beton


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,745
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions