Clicky


Opnieuw drie overlevenden gevonden in Nepal

Opnieuw drie overlevenden gevonden in Nepal
03-05-2015 15:30 | Buitenland | auteur De Redactie

KATHMANDU - In een bergdorp in Nepal zijn nog eens drie overlevenden gevonden van de aardbeving van ruim een week geleden. De twee mannen en een vrouw zijn in een naburig legerziekenhuis opgenomen.

Wanneer het drietal in Syauli precies is gevonden is onduidelijk. Overheidswoordvoerder Surya Prasad Upadhaya sprak zondag, toen hij de redding wereldkundig maakte, van 'eerder deze week'.

De omgeving van Syauli is door de aardbeving van vorige week zaterdag het zwaarst getroffen. Het district, dat een kilometer of zestig ten westen van de hoofdstad Kathmandu ligt, heeft de meeste doden te betreuren.

Het dodental voor heel Nepal heeft zaterdag de zevenduizend overschreden. Er zijn 7091 lijken geborgen en bergingswerkers vinden nog voortdurend nieuwe onder het puin. Onder de zondag geborgen doden waren zes buitenlanders. Ze werden gevonden in de Langtangvallei in het ten noorden van Kathmandu gelegen district Rasuwa, waar een onder toeristen populaire wandelroute doorheen loopt.

De hulpverlening verloopt met horten en stoten. Het vliegveld van Kathmandu moest de landingsbaan sluiten voor grote leger- en vrachtvliegtuigen omdat de zware toestellen de baan dreigen te beschadigen. Er zouden al scheuren in het plaveisel zijn opgemerkt. Het hoofdstedelijke vliegveld is het enige in Nepal dat ruimte biedt voor internationale vluchten. (Novum)