Clicky


Dode na omvallen hoogwerker op oldtimer evenement in Oosterwolde

Dode na omvallen hoogwerker op oldtimer evenement in Oosterwolde [+foto]
02-05-2015 15:41 | Ongevallen | auteur De Redactie

OOSTERWOLDE - Bij een ongeval met een hoogwerker tijdens een evenement in het Gelderse Oosterwolde is zaterdag 2 mei een 48-jarige man uit Oosterwolde om het leven gekomen. Ook werden tien mensen met diverse verwondingen naar ziekenhuizen in Harderwijk en Zwolle gebracht. Twee van hen zijn er ernstig aan toe, meldt de politie. Daarnaast is een groot aantal mensen lichtgewond geraakt.

Het ongeval gebeurde omstreeks 14.30 uur op een terrein aan de Oostendorperstraatweg in Oosterwolde. De hoogwerker was onderdeel van een evenement met oldtimers. Mensen konden zich in het bakje van de hoogwerker omhoog laten brengen zodat zij een mooi uitzicht over het terrein hadden en foto’s konden maken. Op enig moment kantelde de hoogwerker door nog onbekende oorzaak voorover en kwam in het publiek terecht.

Het dodelijke slachtoffer bevond zich in het publiek. Het is niet bekend hoeveel mensen er exact in het bakje zaten op het moment van het ongeval. Er waren zowel kinderen als volwassenen aanwezig.

De politie doet onderzoek naar de toedracht. Ook wordt er onderzoek gedaan door de arbeidsinspectie en de de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Een team was zaterdagmiddag ter plaatse voor een verkennend onderzoek, aldus de Onderzoeksraad.

©Foto: ASMedia