Transport Online - Dochter voor Kate en prins William

Dochter voor Kate en prins William

Dochter voor Kate en prins William
02-05-2015 12:17 | Buitenland | auteur De Redactie

LONDEN - De hertogin van Cambridge, echtgenote van de Britse prins William, is zaterdag bevallen van een dochter. Dat meldt Kensington Palace. De baby kwam om 09.34 Nederlandse tijd ter wereld en weegt 3714 gram. Kate en haar dochter maken het goed, aldus het paleis. William was bij de geboorte aanwezig.

De prinses is vierde in de lijn voor troonsopvolging, na haar oudere broer George, haar vader William en haar grootvader Charles. Ze is het vijfde achterkleinkind van koningin Elizabeth II.

Kate en William trouwden in april 2011. George kwam in juli 2013 ter wereld, in hetzelfde ziekenhuis als zijn zusje, St. Mary's, in de Londense wijk Paddington. Het nieuws van de geboorte werd voor het ziekenhuis met gejuich ontvangen door de daar verzamelde verstokte aanhangers van het koningshuis.

De naam van de boreling is nog niet bekend. Toen George geboren werd, duurde het twee dagen voor zijn naam wereldkundig werd gemaakt.

De afgelopen weken werd stevig gewed op het geslacht en de naam van de baby. De namen Alice en Charlotte waren in de wedkantoren de overduidelijke favorieten, maar ook op de traditionelere namen Elizabeth, Victoria en Diana werd flink ingezet. (Novum/AP)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions