Clicky


Transport en plaatsing voetgangersbrug Heidekamppark

Transport en plaatsing voetgangersbrug Heidekamppark
01-05-2015 15:35 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

URMOND - In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 mei vindt het transport plaats ten behoeve van de nieuwe voetgangersbrug aan het Heidekamppark in Urmond. Het betreft zowel de twee brugdelen (36 en 40 meter lang) als de pyloon van ongeveer 24 meter lang en bijna tien meter breed. Het transport vindt plaats vanaf het Business Park Stein tot aan de bestemming naast Hotel Van der Valk in Urmond. De brug weegt zo’n twintig ton en het transport ervan duurt ongeveer twee á drie uur.

Voorbereidende werkzaamheden

Om dit transport mogelijk te maken, worden er overdag langs de route diverse voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd zoals het verwijderen van lantaarnpalen en bebording. De pyloon wordt langs Recreatiepark Steinerbos naar de asfaltcentrale en vervolgens naar de bestemmingslocatie aan het Heidekamppark getransporteerd.

Vanwege de lengte van de brugdelen worden deze via de A2 vervoerd. De brug wordt zaterdag 9 mei geplaatst. De dagen erna vindt verdere afwerking plaats.

Verbinding

Gemeente Stein heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in een aantal natuur- en landschapsprojecten. Daarbij is ingezet op ecologisch herstel, versterking van de landschappelijke kwaliteiten en het creëren van recreatieve (groene) verbindingen. De herinrichting van het 45 hectare grote Heidekamppark inclusief de plaatsing van deze brug is daar een onderdeel van.

Foto's

  • Pepels Urmond
    Pepels Urmond