Clicky


Volga-Dnepr brengt zeventien ton zwaar aggegraat van Singapore naar Noorwegen

Volga-Dnepr brengt zeventien ton zwaar aggegraat van Singapore naar Noorwegen
01-05-2015 15:32 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

SINGAPORE - Volga-Dnepr Airlines heeft een wellhead control panel (WCP) en hydraulisch aggregaat (HPU) met een gewicht van zeventien ton van de fabriek in Singapore naar Stavanger in Noorwegen gebracht, in samenwerking met Pentagon Freight Services.

De WCP en HPU maken deel uit van het contract van Det Norske aan SMOE, een dochteronderneming van Sembcorp Marine, voor de engineering, inkoop en constructie van het Process, Drilling and Quarters Platform (pdQ) dat wordt geïnstalleerd in de Ivar Aasen Development in de Noordzee.

Eén van de Volga-Dnepr's IL-76TD-90VD vrachtvliegtuigen deed de vlucht van Singapore naar Stavanger in Noorwegen. De vlucht deed een beroep op de expertise van Volga-Dnepr's Engineering and Logistics Centre (ELC), die locatie-onderzoek in Stavanger uitvoerde om er zeker van te zijn dat beide eenheden veilig konden worden geplaatst.

Het ELC-projectteam zorgde voor technische tekeningen, wegvervoer, kraandiensten en douaneformaliteiten om een ​​vlekkeloze verplaatsing van de lading te verzorgen van de fabriek naar het vliegtuig. De hele operatie werd uitgevoerd onder toeziend oog van vertegenwoordigers van Pentagon uit Londen en Stavanger.



Gary Provins, van het Pentagon hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk, die toezocht hield op het laden, zei dat de vlucht met Volga-Dnepr volgens plan verliep. Hij verklaarde: "Alles ging perfect; de planning, coördinatie en al het werk dat nodig was om in Stavanger af te leveren. Het heeft ons zeker aangetoond wat Volga-Dnepr kan bieden en we kijken uit naar verdere samenwerking in de toekomst. De vlucht met Volga-Dnepr was de eerste waarbij Pentagon 'value added services' uitbesteedde aan Volga's Engineering & Logistics Centre."