Clicky


Hoyer neemt Noorse transportdienstverlener Gran Taralrud over

Hoyer neemt Noorse transportdienstverlener Gran Taralrud over
01-05-2015 12:37 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

HAMBURG - De Hoyer Group heeft de Noorse transport dienstverlener Gran Taralrud overgenomen. Hiermee breidt het in Hamburg gevestigde logistieke bedrijf haar activiteiten in Noord-Europa en de Baltische regio uit. Met een totale omzet van meer 60 miljoen euro is Gran Taralrud de toonaangevende vloeibare-bulk-transport- en logistieke dienstverlener in Noorwegen. Gran Taralrud is gespecialiseerd in het vervoer van olieproducten, biedt werk aan 450 mensen en is ook actief in Zweden, Estland, Letland en Litouwen.

De transactie vergroot de vloot gespecialiseerde voertuigen van de Petrolog business unit van de Hoyer Groep tot 920 voertuigen, terwijl het de omzet van de Hoyer Group in de regio verhoogt tot 120 miljoen euro. Zowel Petrolog als Gran Taralrud bieden uitgekiende logistieke oplossingen voor mondiale en regionale fabrikanten en groothandelaren van koolwaterstofproducten; organisaties die een aantal van de meest veeleisende veiligheids- en gezondheids, milieu- en klantenservicenormen in de wereld hebben.

Gelijke businessmodellen en het hebben van de zelfde cultuur zijn belangrijke factoren in deze strategische overname. Ook strekt Hoyer zich hiermee uit over Noord-Europa en verhoogt het de Europese activiteiten van Petrolog in elf landen. Petrolog was al actief in Scandinavië, maar ook in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, en zal nu tot in de Baltische landen komen.



In de loop van de overname treedt eigenaar Torunn Aass Taralrud volledig af en verkoopt al zijn aandelen. Per Ole Gran, die een minderheidsbelang in het bedrijf behoudt, zal blijven om de verworven activiteiten te leiden als managing director, samen met zijn bestaande managementteam. "Net als Hoyer is Gran Taralrud een succesvolle organisatie met een sterk managementteam en een trackrecord op het gebied van veiligheid en service", aldus Mark Binns, directeur van de Petrolog business unit bij Hoyer. "De transactie voorziet ons van een sterk platform om verder te bouwen op ons succes en de verdere groei van het bedrijf mogelijk te maken. Ik verwelkom het hele Gran Taralrud team in de Hoyer Group."

Over de Hoyer Group
Hoyer is een onafhankelijk familiebedrijf dat al bestaat sinds 1946 en is uitgegroeid tot één van 's werelds toonaangevende bulk-logistieke dienstverleners. Hoyer biedt uitgebreide vervoersdiensten en complexe logistieke oplossingen voor de chemische, voedsel-, gas- en aardolie-industrie. Met meer dan 5.100 werknemers in meer dan tachtig landen over de hele wereld helpt Hoyer haar klanten om nog succesvoller te worden, met behulp van op maat gemaakte en geavanceerde logistieke oplossingen. Hoyer heeft 34.000 tankcontainers, 2.500 vrachtwagens, 3.000 tankwagens, 24.000 IBC's, en tal van logistieke faciliteiten.