Clicky


Farm Trans en FNV voor de rechter in Breda

Farm Trans en FNV voor de rechter in Breda [+foto's]
01-05-2015 11:47 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

BREDA - Vanmorgen troffen Farm Frites transporteur Farm Trans en FNV elkaar voor de Kort Geding rechter in Breda. Farm Trans kwam naar eigen zeggen onvoorbereid met twee advocaten naar de rechtbank om te betogen dat FNV de verkeerde rechter gekozen zou hebben.

Vanmiddag om 17:00 uur oordeelt de rechter of hij de zaak inhoudelijk gaat beoordelen. Met deze strategie probeert Farm Trans, volgens FNV, een gerechtelijk oordeel te voorkomen en belast het de rechterlijke macht.

Gisteravond nog heeft de patatproducent Farm Frites, waar de transporteur huisvervoerder is, geprobeerd Farm Trans in gesprek laten gaan met FNV. "Farm Trans wil echter niet in gesprek en heeft nog op geen enkele manier inhoudelijke gereageerd op de Polen uitbuiting", meldt Edwin Atema.

Op verzoek van FNV deed de Inspectie SZW onderzoek of Farm Trans de cao correct naleeft. Met de rapportage van de inspectie starte FNV deze procedure.

Edwin Atema van FNV - VNB: "Inmiddels claimen ook individuele Poolse chauffeurs de Nederlandse cao en klagen ook de Nederlandse chauffeurs over de niet naleving. Wij werken goed samen met onze Poolse collega's van KSTD Solidarnosc om zo misstanden aan te pakken. Ook spraken wij deze week met buitenlandse ZZPers die voor Farm Trans rijden. Formeel gezien pleegt de transporteur hiermee een economisch delict. Wij hebben de inspectie ( ILT ) dan ook verzocht handhavend op te treden en we onderzoeken nog of we deze vorderingen mee kunnen nemen in de nu lopende procedure."