Clicky


Vervanging Bentheimerbrug in Coevorden

Vervanging Bentheimerbrug in Coevorden
01-05-2015 10:36 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

COEVORDEN - Machinefabriek Emmen start op 12 mei met de werkzaamheden voor het vervangen van de Bentheimerbrug in Coevorden. Zowel de onderbouw als de bovenbouw van de brug verkeren in een dusdanig slechte staat dat vervanging noodzakelijk is.

De gehele brug wordt vervangen, waarbij het historische karakter van de brug zoveel mogelijk gehandhaafd blijft. De nieuwe brug voldoet volledig aan de nieuwe normen die van toepassing zijn op bruggen. De brug wordt voorzien van elektrisch aangedreven slagbomen en er komen verkeerslichten die het verkeer attenderen als de brug geopend wordt voor scheepvaartverkeer.

Uitvoering

Op 12 mei wordt gestart met het verwijderen van de 'oude' brug. Het slopen van de gehele brug gaat naar verwachting zes weken duren. Zodra de brug gesloopt is, wordt begonnen met de nieuwbouw. De nieuwe betonnen onderbouw wordt op locatie gerealiseerd. De stalen brug wordt in de fabriek van Machinefabriek Emmen gebouwd. Naar verwachting is de onderbouw eind oktober gereed, daarna kan de stalen brug geplaatst worden. Als het complete wegtracé, de elektrische installatie en de functionele testen positief zijn afgerond, kan de brug begin december 2015 weer in gebruik worden genomen.

©Foto: gemeente Coevorden