Clicky

 Aangepast luchtverkeer tijdens dodenherdenkingen

Aangepast luchtverkeer tijdens dodenherdenkingen
01-05-2015 10:11 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ROTTERDAM - Net als in voorgaande jaren neemt het luchtverkeer op de Nederlandse luchthavens tijdens de nationale dodenherdenking, maandagavond 4 mei, een stilteperiode in acht, meldt de Luchtverkeersleiding Nederland.

Van 19.50 tot 20.03 uur wordt op alle civiele luchthavens voor het gehele Nederlandse luchtruim geen startklaring gegeven. Tussen 20.00 en 20.03 uur wordt niet getaxied of geland. Vliegtuigen op weg naar Schiphol of andere Nederlandse luchthavens die vóór 20.00 uur nog niet zijn geland, stellen de eindnadering uit tot 20.03 uur en blijven op een hoogte van ruim twee kilometer of hoger in het luchtruim wachten.

Verder gelden in het Nederlandse luchtruim tijdens verschillende herdenkingsplechtigheden beperkingen voor het luchtverkeer. Voor het luchtruim boven de Dam in Amsterdam zijn die van kracht van 18.55 tot 21.30 uur.

Boven de Grebbeberg bij Rhenen heeft het luchtverkeer van 19.10 tot 20.40 uur te maken met beperkingen voor het luchtruimtegebruik en boven Bloemendaal/Overveen van 19.30 tot 20.30 uur.

In het luchtruim boven Apeldoorn/Loenen zijn beperkingen van kracht van 14.00 tot 15.00 uur. In de genoemde periodes is het boven deze locaties binnen een bepaalde straal niet toegestaan onder een bepaalde hoogte te vliegen.

Deze lokale luchtruimsluitingen zijn ingesteld door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en worden uitgevoerd door Luchtverkeersleiding Nederland.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats