Clicky


Lezers Transport Online: chauffeurs schipperen tussen wet en werkgever

Lezers Transport Online: chauffeurs schipperen tussen wet en werkgever
01-05-2015 09:31 | Transport Online | auteur Tine van Knijff- van Hijum

DE WESTEREEN - De stelling die de redactie van Transport Online gisteren op Facebook plaatste, deed veel stof opwaaien. Houdt een goede chauffeur zich aan de wetten en regels (antwoord a) of doet hij wat zijn werkgever hem opdraagt (antwoord b)? Uit de vele reacties blijkt dat de meeste chauffeurs het eerste doen en willen doen, maar dat het vaak schipperen is tussen wet en werkgever.

"Ik probeer een gulden middenweg te vinden, maar wet is wet", reageert een chauffeur. Dat chauffeurs zelf de kop er goed bij houden, blijkt uit de volgende reactie die veel bijval ontving van andere lezers: "Ik probeer me zoveel mogelijk aan de wetten en regels te houden, en als dat niet gaat informeer ik mijn werkgever. Ik doe niet klakkeloos wat m'n werkgever mij opdraagt, maar toon ook zelf initiatief en inzicht".

Daarmee werd ook duidelijk dat er vaak niet een duidelijk 'a' of 'b' antwoord is, maar veel vaker een 'c': "Ik doe mijn best om iedereen tevreden te houden door mijn vakmanschap, flexibiliteit en gezond verstand in te zetten om de goederen zoveel mogelijk binnen de wet en volgens de wensen van de baas van A naar B te brengen".

Ook gaven chauffeurs aan graag 'a' te antwoorden en zich aan de wetten en regels te houden, maar dat het gewoonweg niet altijd mogelijk is. "Zo simpel is het niet", was één van de reacties. Ook werd de Oost-Europese concurrentie genoemd als reden om te schipperen tussen wetten en regels en de wensen van de werkgever: "Laten we redelijk wezen, tussen A en B zul je moeten wemelen om je baan te houden. Want wie niet efficiënt kan werken, of beperkt inzetbaar is, wordt er uitgewerkt."

Transport Online wil graag weten wat er leeft bij de lezers. Daarom plaatsen we regelmatig een stelling op Facebook, kijk daarvoor (en voor alle reacties op onze stelling) op onze Facebookpagina.

 Reageren graag met motivatie. Aan de hand van de reacties plaatsen we vervolgens een nieuwsbericht op de website en op Facebook. Heeft u een idee voor een volgende stelling? Uiteraard gerelateerd aan de transportsector. Geef deze dan door via t.vanknijff@transport-online.nl