Clicky


Ruud de Wild zwaait af als dj van 538

Ruud de Wild zwaait af als dj van 538
30-04-2015 19:46 | Showbizz | auteur De Redactie

HILVERSUM - Ruud de Wild heeft zijn laatste show als dj bij 538 erop zitten. Aan het einde van de uitzending nam hij afscheid van alle medewerkers. Zijn laatste nummer als 538-dj was Kom Terug van Spinvis.

"En dan de dag, het moment waar ik zo tegenop heb gezien", begon de radio-dj zijn vooraf opgenomen afscheidstoespraak. "Afscheid. Gedag zeggen. Er zullen nu gerust mensen lachen en blij zijn, maar gelukkig: er zijn ook mensen die me gaan missen, dat weet ik zeker."

"Heel eerlijk, ik voel me in de steek gelaten", vervolgde De Wild. "Maar aan de andere kant ook sterk, want ik kwam alleen en ik ga alleen. En waar je niet aan kapot gaat, dat maakt je alleen maar sterker. Veel vragen, weinig antwoorden. Dus neem mij voor één keer niet kwalijk dat ik voor mezelf kies. Even mijn radioprogramma. Misschien niet de show die je van me gewend bent."

"Wees niet bang, ik ga niet jammeren", aldus de 46-jarige dj, die sinds 2010 weer bij 538 werkte. "Ik ga ook niet mijn excuses aanbieden, ik ga niets terugnemen, want ik sta overal achter. Alles wat ik heb gezegd en alles wat ik heb geroepen. Ja, ik ben bang. Bang voor de leegte en bang voor het gemis. En nee, ik begrijp er zelf ook nog niks van."

"Maar goed, ik heb genoeg meegemaakt in mijn leven om mijn schouders te rechten", besluit De Wild. "Niet cynisch, wel geraakt. Ik ga hier weg, maar wel als die jongen met een oneindige liefde voor radio." (Novum)