Rotterdam weert ook vervuilende personenauto

Rotterdam weert ook vervuilende personenauto
30-04-2015 16:41 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ROTTERDAM - Het stadsbestuur van Rotterdam wil vanaf volgend jaar oude en vervuilende personenauto's en bestelwagens weren uit het hele noordelijke deel van de stad binnen de ring. Er bestond al een milieuzone waar vuile vrachtwagens niet welkom zijn, maar vanaf 1 januari geldt dit verbod in een groter gebied ook voor dieselauto's van voor 2001 en benzineauto's van voor juli 1992.

"En vanaf 1 januari 2018 verhogen we de eisen voor dieselauto's naar niet ouder dan 2005", zei wethouder Pex Langenberg (haven, duurzaamheid en mobiliteit) donderdag bij de presentatie van de nota Luchtkwaliteit. Het gemeentebestuur legde vorig jaar aan belangenorganisaties en bewoners twee pakketten met maatregelen voor om de luchtkwaliteit te verbeteren. Daar bleef een pakket van over waarmee de stad over drie jaar veertig procent minder roetuitstoot wil realiseren.

Ondernemers en bewoners die met oude en vervuilende auto's niet meer in de milieuzone mogen, worden door de gemeente ondersteund met een bestaande, maar aangepaste sloopregeling. Ook komt er een ontheffingsregeling voor mensen die door de nieuwe maatregelen in de problemen dreigen te raken. Verder heeft het Rijk toegezegd een regeling te treffen voor ondernemers uit omliggende gemeenten die veel in Rotterdam moeten zijn.

Rotterdam heeft nog meer maatregelen in petto om schonere lucht te krijgen. Zo komen er meer laadpalen voor elektrisch rijden, een verbeterde infrastructuur voor de fiets en wordt het gemeentelijk wagenpark 'schoner'.

"Een aantrekkelijke en gezonde stad voor Rotterdammers, ondernemers en bezoekers, dat is wat we willen", aldus wethouder Langenberg. (Novum) Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden